De 55 Plusshow bericht weer over acties in virustijd

MEIERIJSTAD - Ondanks dat we vanwege het coronavirus geen live-uitzending van de 55 Plusshow maken, zijn we er wel weer voor jou tussen 20.00 en 22.00 uur!

En het wordt een berenleuke uitzending. Niet alleen door Robin van Boxmeer uit Zijtaart die kort uitleg geeft over de berenactie. Maar ook door al die andere creatieve en mooie initiatieven die in onze regio worden georganiseerd. We spreken de Veghelse naaimachinehandelaar Leo Rijkers. Hij vraagt naaimachinebezitters om lappen stof en de doos met garen uit de kast te halen om daarvan harten te naaien. Die zijn bestemd voor de ouderen in verzorgingstehuizen. Niet alleen zorginstellingen, sportclubs en de horeca zijn op slot gegaan. Ook culturele instellingen zoals het Pieter Brueghel Huis hebben hun deuren gesloten. Karin Cornelissen vertelt hoe zij met haar vrijwilligers de 400 bezoekers die er wekelijks komen toch blijven inspireren.

Krijg jij ook zo’n zin om ondertussen een puzzeltje te leggen?
Wij zorgen tussendoor natuurlijk voor fijne inspirerende muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Maar wist je dat je de 55 Plusshow ook heerlijk kunt luisteren terwijl je een puzzel legt? Vraag maar eens aan de ouderen in verzorgingstehuizen in de regio. Dat heeft Jessica de Jong in de hand gewerkt met haar puzzelinzamelingsactie. Ze geeft ons in de uitzending een up-date. Ook goed om te weten: de Top 3 uit vervlogen tijden komt uit 1971. En het Gedicht van de Week is deze keer geschreven door Bob Kalkman van Schrijverscollectief Meierij. Hoe zit het dan met Antoon Buiting? Die is gewoon weer van de partij met het Meierijs Verhaal. Zondagavond wordt het dus weer ouderwets genieten van de radio. Wil je meer weten over onze show? Neem dan eens een kijkje op onze website.

Voor degenen die liever direct online luisteren hebben we de uitzending hieronder geplaatst.

Terugluisteren: Uur 1 van de 55Plusshow op 29 maart 2020
Terugluisteren: Uur 2 van de 55Plusshow op 29 maart 2020