De 55 Plusonderwerpen van komende zondag

MEIERIJSTAD – We hebben zondag voor ieder wat wils in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio. Op cultureel gebied, we hebben een feestje en we keken mee tijdens een wandeltocht voor de leden van de Zonnebloem.

Het 1 Anderfestival
We schakelen zondag live over naar onze verslaggever in het Kloosterpark in Schijndel. Daar vindt de afsluiting plaats van het 1 Anderfestival. Met wereldmuziek, theater, foodtrucks en nog veel meer. In het park leggen we contact met Luc van Nieuwburg die daar alles vanaf weet.

Zijtaart viert feest
Op zondag 16 juni viert Zijtaart Feest. Daar zijn ze in dat gezellige dorp heel goed in. Dat blijkt wel uit het gesprek dat we eerder met Mirjan van Gorkum opnamen. De festiviteiten beginnen volgens haar met een kerkdienst, gevolgd door een autozegening. Daarna is er veel muziek. De scheidend voorzitter van de Zijtaartse Ondernemers Vereniging (ZOV) hoopt die zondag veel (oud) dorpsgenoten te ontmoeten.

75-jarig Jubileum
Zonnebloem Nederland bestaat 75 jaar en viert dit landelijk met diverse wandeltochten. Gasten en vrijwilligers van de afdeling Schijndel sloten zich hiervoor aan bij de 2e etappe van de avondvierdaagse in hun woonplaats. Hoewel er in Schijndel op veel gebieden het gehele jaar door iets voor de Zonnebloemleden wordt georganiseerd, was hiervoor toch veel animo.

Leuk trio
Wie wij er graag bij hebben zijn onze vaste medewerkers die in ons programma wekelijks hun mondje roeren. Zoals Antoon Buiting met zijn Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel met haar nieuws uit de bibliotheek van Meierijstad. En Hans F Marijnissen. Hij is verbonden aan Schrijverscollectief Meierij en sluit zondag rond 11.55 uur het eerste uur af met het Gedicht van de Week.

Artiesten uit Meierijstad
Voor degenen die een muzikaal familielid heeft of iemand met muzikale kwaliteiten binnen de vriendenkring brengen we onze nieuwe rubriek Muziek uit Meierijstad nog even in herinnering. Solo, duo, trio, band of koor, we horen het graag. De enige voorwaarde om als eerste nummer in het tweede uur door de ether te klinken is dat het uit Meierijstad komt. Desnoods komen we het zelf opnemen als het niet op mp3 staat. Laat het ons weten via 55plusshow@omroepmeierij.nl Zondag draaien we een nummer van de Band 305.
Je hoort ons zondag van 11.00 tot 13.00 uur op 107.1 FM of via een van de mediakanalen van OSR920 / Omroep Meierij.