Darter Marc van de Broek overhandigt cheque voor onderzoek naar depressie

SCHIJNDEL - GRONINGEN - 24 uur darten voor een depressie. Dat deed Marc van den Broek (38) uit Schijndel eind december 2019 in de Triangelbar. Zijn doel: geld ophalen voor meer wetenschappelijk onderzoek naar het bestrijden van depressies. Afgelopen donderdag reed hij samen met eigenaresse van de Triangelbar Gonny Schouten naar Groningen om een cheque van 4.300 Euro aan het Steunfonds van het UMCG te overhandigen.

Van den Broek: “Donderdag vroeg in de ochtend heb in Gonny opgehaald en zijn we na een ontbijtje samen naar Groningen gereden. In Groningen werden we hartelijk ontvangen door Nienke Eilander. Nienke is Fondsenwerver bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Bij het overhandigen van de cheque was Eilander compleet verrast door de grootte van het bedrag”.

Nienke Eilander gaat er voor zorgen dat de cheque op de juiste afdeling terecht gaat komen. En dat is de afdeling Psychiatrie waar ze onderzoek doen voor mensen met een depressie.

Van den Broek: “Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat ik deze mooie cheque met een waarde van 4.300 Euro bijeen heb kunnen darten en daarmee een bijdrage heb mogen leveren aan het onderzoek naar depressie”.

Wetenschappelijk onderzoek
Zijn vrouw Mandy kreeg in 2016 te maken met een ernstige depressie. Allerlei onderzoeken volgden waaronder ook deelname aan een wetenschappelijk onderzoek van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Het middel ketamine bracht enige verlichting in het leven van Mandy. Omdat dit medicijn nog in de onderzoeksfase zit wordt het (nog) niet vergoed door de verzekeraar. Reden voor Van den Broek om geld in te zamelen om dit wetenschappelijk onderzoek te steunen. Naast het inzamelen van geld hoopt hij met zijn actie depressie meer onder de aandacht te brengen. “Mensen met een depressie hebben ook een knuffel nodig en die hebben ook liefde nodig en die hebben ook gezelligheid nodig van vrienden”, aldus Marc.

Nienke Eilander en Marc van den Broek
Nienke Eilander, Marc van den Broek en Gonny Schouten