Dansvereniging Sunrise laat kunst tot leven komen tijdens 'Art in Motion' (video)

SINT-OEDENRODE – Na een lange voorbereiding, mochten de dansers van Dansvereniging Sunrise afgelopen weekend in actie komen tijdens de voorstelling ‘Art in Motion’. In Cultureel Centrum Mariendael voerden de acht groepen ieder hun eigen show op.

In totaal werden er drie shows gegeven, op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. Zoals de naam al doet vermoeden, stonden de voorstellingen in het teken van kunst. Verschillende kunstwerken, kunstvormen en architectuur werden in de vorm van dans uitgebeeld.

De trainers bedenken zelf de choreografie voor hun eigen groep”, vertelt Daniek Voets, trainer van de ‘Little Stars’. “Het gaat om bewegende kunst. Dus het doel was om het ook echt tot leven te brengen”, aldus Martijn van Kessel. Er werd door de dansgroepen gespeeld met allerlei manieren om deze kunst tot leven te brengen, zoals licht en kostuums. Zo was er een dans met lichtgevende handschoenen en een waarin de kleine dansers over het podium dartelden als zonnebloemen.

De dansers zelf waren blij dat ze zichzelf konden uitleven op het podium. “Je kan je tijdens het dansen vrij voelen en laten zien dat je goed kan dansen”, vertelt Nova Adriaans, een van de jongere danseressen van het gezelschap. En of het uitvoeren van een dans moeilijk is? “Niet echt. Nou, wel een beetje”, vertelt Sven de Brouwer, “maar ik ga wel mijn best doen.”