Dag van de waarheid voor Meierijstadse examenleerlingen

MEIERIJSTAD – Voor bijna 900 leerlingen in Meierijstad is het vandaag de dag van de waarheid. Zij krijgen namelijk te horen of ze geslaagd zijn voor hun eindexamens. En dus zullen ze vandaag hun telefoons in de aanslag hebben, wachtend op het verlossende telefoontje.

De middelbare scholen kregen vanochtend vroeg de uitslagen van de examens binnen. Zij zullen momenteel bezig zijn met het op orde brengen van de cijferlijsten. Vlak na het middaguur zullen de eerste telefoontjes gepleegd gaan worden, waarna er in menig huishouden de vlag uit kan.

Volgens cijfers van het Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zullen in totaal 898 leerlingen vandaag dit telefoontje krijgen. Het grootste deel van deze groep – 477 leerlingen – hoopt te horen te krijgen dat het felbegeerde vmbo-diploma binnen is. 256 leerlingen horen of ze succesvol de havo hebben afgerond. 165 leerlingen hebben de vwo-examens gemaakt. De precieze cijfers kunnen in werkelijkheid iets verschillen, omdat het aantal leerlingen aan het begin van het schooljaar wordt gemeten.

Gemiddeld gezien slaagde de afgelopen jaren ongeveer 90 procent van de deelnemers. Als deze trend wordt doorgezet, zullen er vandaag ongeveer 800 vlaggen uitgehangen worden. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Omroep Meierij wenst alle examenleerlingen veel succes met deze spannende dag!