Dag van de mantelzorg (video)

MEIERIJSTAD - Woensdag 10 november was de dag van de Mantelzorg. Een dag waarop de diverse welzijnsorganisaties stil willen staan bij de vele mantelzorgers die het hele jaar door zorgen voor iemand in hun omgeving. Daarom boden de gemeente en welzijnsorganisaties Ons Welzijn en Welzijn de Meierij de mantelzorgers een speciaal mantelzorgcadeau.

Cadeautje
Dit cadeau werd persoonlijk thuis bezorgd bij 1757 mantelzorgers. De mantelzorgcadeaus werden uitgedeeld door vier wethouders en ruim 90 vrijwilligers. Op woensdag 10 november ging wethouder Harry van Rooijen cadeaus uitdelen vanaf 15.00 uur in Veghel. En op 11 november deelden de wethouders Jan Goijaarts, Coby van der Pas en Menno Roozendaal cadeaus uit in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Centrummanagement
Voor de cadeaus werkten de welzijnsorganisaties en de gemeente samen met het Centrummanagement van de verschillende kernen en daardoor is de samenstelling van de cadeaus per plaats verschillend.

Steunpunten
Wie denkt graag aangemerkt te willen worden als mantelzorger kan daarvoor naar de website van de gemeente gaan en te zoeken op mantelzorg, of door te klikken op deze link. Ook bij de steunpunten van Ons Welzijn en Welzijn de Meierij kunt u terecht voor vragen en opmerkingen.