"Dag niet geschilderd is dag niet geleefd"

SCHIJNDEL - Cursisten van Phoenix Cultuur gaan vanaf vrijdag 5 november exposeren in 't Spectrum in Schijndel. Eén van de cursisten, Toon van Boxtel, krijgt als 'special' de mogelijkheid om de ruimte op de begane grond in te vullen met zijn schilderijen. De overige cursisten exposeren op de rondgang bij de Phoenix-muziekstudio's op de eerste etage,

"Na 15 jaar beeldhouwen en brons gieten, zit ik inmiddels 4 jaar op les bij Rita van der Laan. Al snel kreeg ik de basistechnieken onder de knie en ik merkte dat je dan veel meer kunt en durft. Ook het werken in groepsverband aan een bepaald thema en het bespreken van elkaars werk is zeer leerzaam en stimulerend", aldus Toon van Boxtel.
"Je zou mijn werk kleurrijk en eigentijds kunnen noemen. In 4 jaar is het schilderen mijn grootste passie geworden en mijn motto is dan ook: een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd".

Plekken vrij
Krijgen bezoekers bij het zien van de verschillende kunstwerken ook zin om zelf aan de slag te gaan? Er zijn nog een paar plekken vrij in de cursussen van Rita van der Laan in ’t Spectrum. Op de woensdagochtend van 9.30-12.00 uur en de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Check de website voor meer informatie en aanmelden.
De expositie van het werk van Toon van Boxtel op de begane grond van ‘t Spectrum is te bezichtigen van 5 november 2021 tot 11 januari 2022. De andere helft van de expositie is te zien op de rondgang op de 1 e etage van 5 november tot 1 maart 2022. De werken zijn te bekijken tijdens de openingstijden van ’t Spectrum. Meer informatie: info@phoenixcultuur.nl of www.phoenixcultuur.nl.