D66 wil meer ruimte voor organiseren kleinere evenementen

Meierijstad - Het moet gemakkelijker worden om kleinere evenementen te organiseren in de centra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en op het CHV-terrein in Veghel. D66 Meierijstad wil dat Burgemeester en Wethouders onderzoeken of een meldingsplicht van maximaal vijf dagen mogelijk is voor kleine, risicovrije evenementen. Komende donderdag zal een motie van die strekking worden ingediend tijdens de raadvergadering.

Een vergunningsvrij evenement moet momenteel vijftien dagen van tevoren worden aangekondigd. Dat is te lang vindt D66 omdat bij veel van die evenementen geen inzet is vereist van de gemeente. Organisatoren en ondernemers kunnen zo bijvoorbeeld moeilijk inspelen op weersomstandigheden of ruimte bieden aan spontane creatieve ideeën.

Meer initiatief en sfeer
D66 is ervan overtuigd een hele korte meldingsplicht zal leiden tot veel meer kleine spontane initiatieven bij ondernemers en culturele organisaties. “We denken hierbij aan een muzikant die op een zonnige dag de terrassen in het centrum net een stukje sfeer meegeeft. Of een speelgoedwinkel die ter ere van het uitkomen van nieuwe Pokémonkaarten buiten wat tafels neerzet om mensen het spel te kunnen laten spelen”, zegt Gertjan Hobert, fractievoorzitter van D66 Meierijstad.

De gemeenteraad vergadert over deze motie op 3 november, tijdens de algemene beschouwingen.

Evenement: kinderboulevard Schijndel