D66 wil extra steun voor leerlingen met achterstand

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad moet onderzoeken of scholen nog meer gesteund kunnen worden om kinderen met een achterstand te helpen.

Volgens D66 zijn er als gevolg van de coronacrisis en het thuis studeren, meer kinderen in de problemen geraakt. De scholen en de gemeente doen al van alles om die leerlingen te helpen, maar D66 vindt dat daar nog wel een tandje bij mag.

Stapje extra zetten

De partij dient donderdag een motie in waarin burgemeester en wethouders worden opgeroepen samen met de scholen dat stapje extra te zetten.

D66 ziet dat de scholen en ook de gemeente extra dingen doen om kinderen die door de coronacrisis een leerachterstand hebben opgelopen te helpen. De gemeente heeft zelfs als speerpunt daar iets tegen te doen om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Wat de partij nu met de motie wil is dat de gemeente en de scholen gaan onderzoeken of er kwetsbare leerlingen en studenten zijn die na die ondersteuning toch nog een achterstand hebben. Als dat zo is dan wil D66 dat de scholen uit het potje dat de gemeente heeft uitgetrokken om onderwijsachterstand weg te werken extra bijdragen aan de scholen geeft.