D66 Meierijstad bezorgd over geweld tegen vrouwen

MEIERIJSTAD – De fractie van D66 Meierijstad wil weten hoeveel gevallen van femicide (seksuele intimidatie, ernstige mishandeling en/of stalking) er in Meierijstad de laatste 10 jaar hebben plaatsgevonden.

D66 heeft daarover vragen gesteld aan het college nadat bekend werd dat vorige week een 78-jarige vrouw uit Veghel door geweld om het leven is gekomen. De 39-jarige zoon is daarna aangehouden en wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid.
En een paar maanden geleden kwam een 64-jarige vrouw om het leven en is haar man zoon (67) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.

“De fractie van D66 is erg geschrokken van deze recente gebeurtenissen en vraagt zich af welke rol wij als gemeente spelen ter voorkoming van femicide en andere ernstige incidenten die daaraan gekoppeld zijn”, aldus D66 fractie-voorzitter Hobert.
D66 wil weten welk beleid de gemeente voert op dit gebied en vraagt of de gemeente met politie en justitie wil samenwerken om femicide en vrouwenmoord in Meierijstad te verminderen. En om vrouwen die zich in potentieel gevaarlijke situaties bevinden te verbeteren.