CV De Reigers brengt ‘Cruiseschip De Reigers Glorie’

De show ‘Cruiseschip De Reigers Glorie’ van CV De Reigers

ZIJTAART - Drie jaar lang hebben de bemanning en het animatieteam uitgekeken naar deze vaart. Op 20 en 21 januari was het zover. Ruim 700 passagiers genoten op het dek van Cruisesschip “De Reigers Glorie” van de wervelende show. In het bijzonder Prins Hans IV en zijn adjudant Roel die vanaf de eretribune toekeken.

De pronkzittingcommissie kondigde op ludieke wijze de afvaart aan, gevolgd door gardedansende dansmariekes en een amusant optreden van Joop van de Kringloop (Rob Scheepers). Hij kwam eens kijken of hij nog gebruikte spullen kon ophalen op het cruisesschip. Het animatieteam van ZOT wist een mooie parodie neer te zetten op de musical Zorro. De showdans met ruim vijftig dansmariekes was een groot feest. De passagiers op het dek hebben dan ook flink genoten, de stemming zat er goed in.

The Big Five
Helaas had de bemanning van het cruisesschip niet goed opgelet. Er waren namelijk nog vijf achterblijvers op het land. Gelukkig kon de The Big 5 het cruiseschip nog inhalen met hun roeiboot. Tijdens hun tochtje hadden de mannen veel te vertellen over verschillende gebeurtenissen en uitspraken van hun dorpsgenoten. Ze hadden de lachers op hun hand. Zo ook de raad van elf en het bestuur die vanaf hun speedboot een geweldige medley ten tonele brachten en de passagiers enthousiast maakten.

Veel muziek en vermaak
Stan & de trubbeltrutten hadden een geweldige live act waarbij ze een enkeling uit het publiek verraste met een muzikaal eerbetoon. Muzikale klanken kwamen er ook van de Zinking Stars hehe. Heike en Helene kregen het dek helemaal op zijn kop met hun meezingers. Er waren kapers op de kust die het cruiseschip wilde “enteren”. De slagwerkgroep wist het publiek uiterst te vermaken met een komische act waarbij hun vakkundigheid op de slaginstrumenten helemaal tot hun recht kwam. Er was ook een knap staaltje muzikale vaardigheid van de Boemelaars tussen de optredens door.

‘Meer as 11’
De zwarte Dansmariekes lieten de passagiers hun perfecte dansskills zien en de scheepslui van ‘meer as 11’ zetten een prachtige show neer op zeemansliederen. Met hun performance en kleding maakten ze er een perfect plaatje van. Door de interactie met het publiek kreeg Joep de Wildt met zijn buut ‘De kleinzoon’ de zaal helemaal plat. Een knallende afsluiter van een knallende show.

Met de show ‘Cruiseschip De Reigers Glorie’ heeft CV De Reigers laten zien dat het carnaval in Reigerland nog springlevend is en het de coronapandemie glansrijk heeft doorstaan.