Cursus voor mantelzorgers om ‘zorg de baas’ te zijn

MEIERIJSTAD – Voor mantelzorgers is het belangrijk om niet alleen voor naasten te zorgen, maar ook voor zichzelf. Het aangeven van de eigen grenzen is voor sommigen echter lastig. Daarom bieden Welzijn De Meierij en ONS Welzijn een cursus aan om deze mantelzorgers een helpende hand te bieden.

Met de cursus ‘Zorg de baas’ willen de welzijnsorganisaties mantelzorgers helpen om de balans tussen de zorg en hun eigen gezondheid te verbeteren. Het doel is om stil te staan bij de eigen situatie en deze zo nodig te verbeteren, met behulp van de ervaringen van andere mantelzorgers. Ondanks dat iedere mantelzorger in een andere situatie zit, zijn er ook genoeg raakvlakken waarvan geleerd kan worden. Het contact met lotgenoten wordt door eerdere cursisten als pluspunt ervaren.

Cursisten leren tijdens de bijeenkomsten om anders te kijken naar hun situatie, maar ook om hulp te vragen en voor zichzelf op te komen. Hierdoor krijgen zij uiteindelijk meer energie. Het programma bestaat uit een kennismaking, het opmaken van de balans, gevoelens herkennen, hulp en steun vragen, helpende gedachten, duidelijke communicatie en opkomen voor jezelf. De cursusdata zijn 28 maart en 4,11,18 en 25 april 2024 van 10:30 tot 12:30 uur. De cursus zal in Sint-Oedenrode of Schijndel plaatsvinden, afhankelijk van waar de deelnemers woonachtig zijn. Het aanbod bestaat uit vijf contactmomenten en een terugkombijeenkomst. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vooraf aanmelden is verplicht.

Aanmelden kan online via: https://ap.lc/Ttpwi Ook kunt u bellen naar Welzijn de Meierij (073-5441400) of mailen (mantelzorg@welzijndemeierij.nl)