Cursus steltlopen ten bate van rondvaartboot voor mensen met dementie

Circus MR Poehaa op de bres voor de Waterengel

VEGHEL – De Stichting Vrienden van Poehaa (circus MR Poehaa in Veghel) gaat een workhop steltlopen geven. De opbrengt is voor rondvaartboot de Waterengel.

De lessen zijn op 4 juni op de Noordkade in Veghel. Het wordt een workshop voor volwassenen en kinderen. Iedereen die mee wil doen betaalt een tientje dat helemaal ten goede komt aan de Waterengel. De workshop is volledig coronaproof georganiseerd. Iedere deelnemer krijgt bijvoorbeeld handschoenen.

Het is allemaal te doen bij de aanlegsteiger op de Noordkade. De eerste ronde is om 16.00 uur, de tweede om 19.00 uur. Wie mee wil doen moet zich tevoren opgeven bij René Hildesheim, 0647939679.

Salonboot
De Waterengel is een salonboot uit 1975. Gebouwd in Overijssel om als rondvaartboot de Weerribben te bevaren en later voer zij op het Drentse Stieltjeskanaal.
Uiteindelijk kwam de Waterengel in handen van Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk uit Son en Breugel. Zij willen de boot gaan inzetten om er mensen met dementie mee rond te varen.

Dat moet allemaal gebeuren per 1 september. Vanaf 1 juni vertrekt Nancy met haar hond Guus op een vlot van Den Bosch voor een tocht – via onder meer Meierijstad – naar Tilburg. Op die manier wil ze geld inzamelen voor de Waterengel.

Nancy, zelf een creatieve zangeres, gaat twee weken lang niet van het vlot af en zal overleven met hulp van de omgeving. Samen met hond Guus woont zij in een tentje op het vlot waar tevens een knusse huiskamer wordt gerealiseerd. In elke gemeente die grenst aan het kanaal zal ze enkele gasten ontvangen met uiteenlopende verhalen, liederen, gedichten of bijvoorbeeld mensen uit de zorg of de doelgroep van de rondvaartboot. Dit is allemaal te volgen via de Facebookpagina van de Waterengel.