Cursussen Nederlands bij Welzijn de Meierij

SCHIJNDEL - De taal goed (genoeg) spreken is belangrijk om goed mee te kunnen doen in de maatschappij. Welzijn de Meierij start binnenkort met twee cursussen Nederlands. De ene cursus is speciaal voor Poolstaligen. De andere cursus is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Nederlands voor Poolstaligen
Deze cursus bestaat uit 12 lessen op woensdagavond. Woensdagavond 20 oktober om 19.30 uur is er een informatieavond over de cursus in Het Spectrum in Schijndel. Mensen uit Polen die graag (beter) Nederlands willen leren zijn welkom. Op deze avond kunt u zich ook inschrijven. De cursus start op 3 november.

Beter leren lezen en schrijven
Er zijn veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Bij basisschool De Springplank wordt door Welzijn De Meierij een cursus gegeven speciaal voor mensen uit Sint-Oedenrode. Dit is een kleine groep waarin je stap voor stap weer meer zelfvertrouwen krijgt in het Nederlands lezen en schrijven. De cursus is gratis op donderdagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Als je mee wilt doen of meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Welzijn De Meierij via 073-544 14 00 of via email info@welzijndemeierij.nl.