Cursus IVN Jeugdnatuurgids

MEIERIJSTAD - Het geeft enorm veel voldoening om samen met (klein)kinderen buiten in de natuur leuke activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen. Dan is het goed wanneer je daarin enigszins geschoold bent. Daarom starten de IVN afdelingen van Bernheze, Oss, Uden en Veghel op 14 maart gezamenlijk een cursus Jeugdnatuurgids.

In negen bijeenkomsten met veel praktijkoefeningen binnen en buiten leer je in een half jaar hoe je enthousiast je verhaal en verwondering over de natuur kunt overbrengen. We richten ons op kinderen van 4 – 12 jaar. Kennis over de natuur is handig, maar niet strikt noodzakelijk. Al doende steek je het een en ander van de natuur op. Je leert van ervaren collega’s speelse methoden om kinderen buiten te laten genieten.

Inzet bij natuuractiviteiten
Enthousiasme en de bereidheid zelf ook te willen leren. Ook dat je je na afloop van de cursus actief samen met ons inzet bij de voorbereiding en de uitvoering van natuuractiviteiten binnen IVN verband. In het begin altijd samen met ervaren collega’s.

Wanneer?
De cursus start op 14 maart en loopt in negen bijeenkomsten door tot en met 8 oktober. Afwisselend komen we in totaal negen keer op dinsdagavond en zaterdagochtend op wisselende locaties bij elkaar. Deelname kost € 30,00 per persoon. Ben je nog geen lid van IVN komt het IVN lidmaatschap, € 24,00 per jaar, er nog bij. Hiervoor krijg je negen bijeenkomsten van ca. 2,5 uur, observatie- en stagemogelijkheden, een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee. Voor meer informatie, neem je contact op met Marja Generaal: m.generaal@gmail.com Aanmelden kan tot 1 februari. In week 7 zijn de intakegesprekken.

Jeugd en natuur
Fotograaf: IVN