Crisisopvang Sint-Oedenrode sluit, asielzoekers weg

Sint–Oedenrode - De crisisnoodopvang voor asielzoekers in het voormalige bestuurscentrum in Sint- Oedenrode wordt dinsdagmiddag opgedoekt. Dan sluiten de deuren, overigens precies volgens de planning. Zes weken lang werden in het centrum asielzoekers uit azc Ter Apel ondergebracht, omdat daar een acuut tekort was ontstaan aan opvangplaatsen. Zij verhuizen nu naar Liempde.

De crisisnoodopvang in Sint-Oedenrode bood vanaf half september opvang aan 88 vluchtelingen. In deze groep zaten zijn 49 kinderen. Er was weliswaar ruimte voor honderd asielzoekers in de crisisnoodopvang maar dat aantal werd nooit gehaald.

Nieuwe crisisopvangplaats
De groep wordt vanaf morgen verplaatst naar de centrale crisisnoodopvang op Landgoed Velder in Liempde. Op deze locatie worden alle tijdelijk opgevangen vluchtelingen uit de gemeente Meierijstad en omliggende gemeenten ondergebracht. Er is plaats voor 450 mensen.

Het gemeentebestuur van Boxtel, waaronder de crisisopvang valt, heeft eerder laten weten geen zogeheten veiligelanders op het landgoed te willen.

Crisisnoodopvang voor asielzoekers in het voormalige bestuurscentrum sluit