Coronaproef Koningsdag in Keldonk

KELDONK – Koningsdag werd dit jaar ‘woningsdag’. Maar toch vierde Keldonk vandaag gezamenlijk feest. Maandagmiddag bruiste het dorp van de activiteiten die veilig vanuit huis gedaan konden worden. Daarmee vierde Keldonk op veilige afstand de 53ste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Alternatief programma
Inwoners Lieke van Zupthen, Dinzy van de Rakt en Meike van Zuthpen wilden Koningsdag niet zomaar voor bij laten gaan. Daarom benaderden ze diverse vereniging om mee te doen aan deze alternatieve Koninsdag. Er was meer één online vergadering nodig om het programma rond te breien.

Voor jong en oud
Het feest moest vooral voor jong en oud leuk zijn. Daarom was er een aantrekkelijk programma gemaakt. Kinderen konden zich uitleven met een stoepkrijtwedstrijd. Stichting Keldonks Belang zorgde dat elk kind een gratis setje stoepkrijt kreeg. Kinderen konden een foto van hun tekening opsturen, waarna de jury de drie leukste of grappigste tekeningen met een prijsje beloonde.

Feestmuziek
Bij een feest hoort muziek. Daarom reden tussen 14.00 en 16.00 drie versierde wagens een eigen route door het dorp. .Elke wagen draaide zijn eigen genre muziek: ‘gouwe ouwe’ voor de volwassenen, dance voor de jeugd en kinderhits voor de jongste kinderen.

Samen toasten
Daarnaast konden gezinnen zich inschrijven om aan een aantal ‘challenges’ mee te doen. Daardoor klonk regelmatig het volkslied uit verschillende tuinen en haalden sommige inwoners hun verkleedkleren uit de kast. Iedereen die in eigen tuin Koningsdag vierde, kreeg wat lekkers van de organisatie. Om 16 uur werd de Keldonkse Koningsdag afgesloten met een gezamenlijke toast – vanuit eigen huis of tuin – op de koning.