Coronaherdenking op 30 oktober in Martinuskerk

SINT-OEDENRODE – Corona heeft Meierijstad uitzonderlijk hard getroffen. Veel mensen werden ernstig ziek en er zijn ook veel mensen overleden. Op zaterdag 30 oktober worden om 19.00 uur mensen die als gevolg van corona zijn overleden herdacht in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

De herdenkingsdienst wordt georganiseerd door de RK parochie Heilige Oda en de Protestantse Gemeente in Sint-Oedenrode en Son en Breugel in samenwerking met Uitvaartverzorging Kuis en Wilma van Casteren.

Programma
De herdenkingsdienst heeft een algemeen karakter en iedereen is welkom. Er zullen sprekers zijn namens de gemeente Meierijstad, de zorgverleners, nabestaanden en de kerken, en stemmige live muziek. Na de herdenking wordt op het kerkplein aan iedereen, ook aan degenen die niet in de kerk kunnen zijn, een kaars uitgereikt. Het licht van een kaarsje, symbolisch voor troost, geborgenheid en geluk. De brandende kaars kan men plaatsen op het graf van een dierbare of mee naar huis nemen. Voor deze gelegenheid is het kerkhof achter de kerk, net als andere jaren, stemmig verlicht met heel veel kaarsjes en fakkels. Het kerkhof blijft deze avond tot 21.00 uur open.