Corona: Laverhof vraagt bezoekers even niet meer te komen

MEIERIJSTAD – De Laverhof roept bezoekers op niet meer naar één van de verzorgingshuizen te komen als zij verkouden zijn. De Laverhof heeft diverse locaties in Meierijstad zoals Sint Barbara en het Anna Hospice in Wijbosch en het Mgr. Bekkershuis in Schijndel.


De Laverhof wil voorkomen dat mensen die besmet zijn met het coronavirus een bezoek brengen aan één van de huizen waar doorgaans kwetsbare ouderen wonen.

St. Barbara en het Mgr. Bekkershuis in Schijndel, Cunera en De Bongerd in Heeswijk en Het Retraitehuis in Uden. Onlangs is daar Anna Hospice in Schijndel aan toegevoegd.Nadat er meer dan 24 uur geen klachten meer zijn, zijn bezoekers weer van harte welkom.

Ook bij weinig of geen klachten, vraagt de Laverhof de sociale contacten binnen de locaties zo veel mogelijk te beperken. Bezoekers wordt gevraagd direct naar de afdeling te gaan waar ze moeten zijn en niet naar afdelingen te gaan. Ook medewerkers wordt gevraagd hier rekening mee te houden, ter bescherming van zichzelf en de bewoners.

Om het risico van verspreiding verder te beperken worden grote activiteiten waar cliënten van verschillende afdelingen bij elkaar komen, afgelast. Ook activiteiten voor mensen van buitenaf gaan niet door.