Corona: boa's delen 200 bekeuringen en waarschuwingen uit

Privé-sauna en vijf drugspanden gesloten

MEIERIJSTAD – Sinds het uitbreken van de coronacrisis hebben de boa’s in Meierijstad 22 bekeuringen en 186 waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die de coronamaatregelen overtraden. In die periode werd een privé-sauna gesloten waar de regels werden overtreden. Dat blijkt uit een overzicht van de gemeente Meierijstad.

In de eerste helft van dit jaar zijn de gemeentelijke handhavers vooral druk geweest met mensen die het niet zo nauw namen met de coronamaatregelen. Maar er waren ook andere overtredingen. In totaal werden er in de eerste helft van dit jaar 391 bekeuringen uitgedeeld en 525 waarschuwingen. Ter vergelijking: in heel 218 waren dat er respectievelijk 441 en 216. Vorig jaar werden er in het hele jaar 1061 mensen op de bon geslingerd en kregen 488 mensen een waarschuwing omdat ze de regels overtraden.

De verscheidenheid aan overtredingen is groot, variërend van fout parkeren tot dumpen van afval en afsteken van vuurwerk.

Vijf drugspanden gesloten

Uit de cijfers blijkt ook dat de gemeente Meierijstad in de eerste helft van dit jaar vijf panden heeft gesloten waar drugs werden gevonden.

Dit jaar lag er een plan om ook vaker te gaan controleren op Resort de Molenheide waar veel arbeidsmigranten wonen over wie klachten zijn. In februari is er nog zo’n controle geweest, maar daarna kon dat niet meer in verband met de coronacrisis.

Ondermijningssafari

In juni hebben alle handhavers samen nog wel een ronde door het buitengebied gemaakt (ondermijningssafari) om te onderzoeken welke adressen verdacht zijn. Ook weer als gevolg van corona moest het daar noodgedwongen bij blijven. Er is wel afgesproken dat er meer aandacht en meer mensen worden vrijgemaakt om dit steviger aan te pakken als de tijd er wel rijp voor is.

Actie bij drugspand in Schijndel