Corona: annuleringen Meierijstad (update)

MEIERIJSTAD - Als gevolg van het coronavirus worden in Meierijstad steeds meer evenementen afgelast. Wij proberen al die afgelastingen te melden.

Heeft u ook een afgelasting meld ons dat dan via redactie@omroepmeierij.nl

Afgelast, uitgesteld of gesloten zijn:

Kringloopcentrum en Dorpswerkplaats D'n Einder aan de Sluitappel in Sint-Oedenrode zijn vanaf maandag 16 maart tot nader order gesloten. Ook de Algemene Vrijwilligersvergadering van deze stichting op 19 maart gaat niet door.

De activiteit Wilgenknotten van JeugdNatuurWacht De Populier Sint-Oedenrode voor as zaterdag 14 maart is afgelast.

Voetbalvereniging Ollandia en korfbalvereniging Odisco hebben alle activiteiten op het sportpark afgelast t/m 16 maart.

MFA de Loop'r in Olland heeft haar deuren gesloten voor alle bezoekers en zijn er tot en met maandag 16 mrt geen activiteiten. Dit besluit geldt niet voor BS de Sprongh en kinderdagverblijf de Verbinding.

Het bestuur van jeu de boul vereniging Cloeck&Moedigh in Sint-Oedenrode heeft alle activiteiten binnen de club voorlopig afgelast

De loempiaparty in Schijndel wordt tot nader order verzet.

De OldStars walking handbalinterland Nederland- Duitsland die zou plaatsvinden op 22 maart in sporthal De Dioscuren in Schijndel is afgelast.

De solidariteitsmaaltijd van de werkgroep MOV-Franciscusparochie die op 17 maart zou worden gehouden, gaat niet door. De afgelasting treft vooral de dove jongeren in Malawi voor wie de opbrengst bestemd was. Doneren blijft mogelijk via: https://www.vastenactie.nl/projecten/beroepsopleidingen-voor-dove-jongeren-in-malawi.

De voorjaarsmarkt en het lammetjesknuffelen bij de Schaapskooi, komend weekend zijn afgelast.

Het kampioenschap duimworstelen bij de Sok in Schijndel is afgelast.

Het bestuur van Schijndel/DE WIT heeft besloten dat alle activiteiten op het sportpark worden opgeschort tot en met 16 maart aanstaande.

Toneelverenigingen Klavertje Vier heeft alle voorstellingen afgelast. Die zouden worden gehouden op 14, 15, 18, 20 en 21 maart

Het bestuur van het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode heeft besloten van woensdag 11 maart t/m dinsdag 24 maart alle activiteiten in het Damiaancentrum af te gelasten.

Alle activiteiten van ouderenvereniging Wijnu in Veghel, zowel binnen als buiten, zijn tot en met dinsdag 17 maart afgelast. Het Wijnugebouw zal deze periode ook niet geopend zijn. Volgende week dinsdag komt het bestuur weer bij elkaar om de situatie dan te beoordelen.

Reddingsbrigade Veghel heeft de voor 16 maart geplande algemene ledenvergadering afgelast.

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste amateurwedstrijden in Brabant zullen op een nader te bepalen datum worden ingehaald. In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door.

Soos Cosy Up en Speelhonk de Instuif in Schijndel zijn komend weekend gesloten.

Dorpscentrum de Schakel in het Wijbosch is tot en met het weekend gesloten.

De VVV-post in Schijndel is tot en met het weekend gesloten.

Ook activiteiten in het kader van NL Doet worden afgelast. NL Doet activiteiten in Keldonk op 13 en 14 maart worden verplaatst. NL Doet activiteit ontmoetingsdag ouderen Boerdonk wordt verplaatst.

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft naar aanleiding van de actuele maatregelen in Noord-Brabant in verband met het coronavirus besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Brabantse clubteams deze week af te gelasten.

Reumapatiënten vereniging en Reuma-beweeggroep "De Meierij" heeft de vergadering van 18 maart uitgesteld naar later dit jaar.

De gemeente Meierijstad heeft besloten alle eigen bijeenkomsten te cancelen.

De jaarvergadering van Senior Rooi op 13 maart gaat niet door.

De reünie van horecagelegenheid De Beurs in Sint-Oedenrode is verplaatst naar oktober.

De algemene ledenvergadering van Energie Coöperatie Meierijstad op 18 mart is ook uitgesteld.

De belastingafspraken die de FNV voor 12 maart in Meierijstad heeft gemaakt zijn afgeblazen.

Wellie Festival op zondag bij café d'n Brouwer in Mariaheide

Vlucht naar de Vrijheid van Theaterkoor Stem op 13, 14 en 15 maart in Eerde

Het Alzheimer café Uden-Meierijstad op dinsdag 17 maart.

De carnavalsoptocht in Schijndel op zondag 15 maart.

De korendag van het Odakoor in Sint-Oedenrode op 24 maart

Het filmfestival voor vrijwilligers op 15 maart in de Blauwe Kei

De Doedag van Meierijstad On Stage op 17 maart

De bijeenkomst van de Rooise ondernemersclub Btb op 17 maart

Nu er in Keldonk twee mensen besmet zijn met het coronavirus heeft de Dorpsraad besloten alle bijeenkomsten te annuleren. Ook de buurtbus rijdt niet.