Contouren Buffelrun-festival worden zichtbaar

BOERDONK – Als we uit de lockdown komen wordt het weekend van 3, 4 en 5 september voor Meierijstad een gedenkwaardig weekend. Dan is niet alleen de uitgestelde editie van Paaspop, maar Boerdonk staat dat hele weekend in het teken van de Buffelrun en alle randactiviteiten.

Wat die festiviteiten rond de Buffelrun betreft beginnen zich de contouren af te tekenen. Op vrijdag 3 september is er voor de tweede keer het Buffelrun Tribute Festival. Nu al staat vast dat daar bands gaan optreden die een hommage brengen aan U2, Creedence Clearwater Revival en Tina Turner. Voor dat festival zijn dit jaar vier podia beschikbaar.

De eer aan U2 wordt gebracht door The Belgian U2 Experience. Deze band is één van de meest authentieke en professioneel gebrachte U2 tributes van Europa. Een band met internationale allure, is gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring.

Fight Cancer Night

Op zaterdagavond 4 september is er op ’t Weike in Boerdonk de Fight Cancer Night. Dat is een evenement waarbij ondernemers (of hun medewerkers) uit Meierijstad letterlijk met elkaar op de vuist gaan. Ze mogen deelnemen als ze daarvoor een bepaald bedrag betalen. De organisatoren streven naar een opbrengst van 25.000 euro voor de kankerbestrijding.

Bart Raaijmakers uit Zijtaart is één van de deelnemers. “Ik doe mee namens veevoederbedrijf Fransen-Gerrits uit Erp. Ik werk daar in ploegendienst en heb wat ervaring met kickboksen. Bij de vorige editie was mijn baas aanwezig en hij werd daarna door Pieter van der Aa uit Boerdonk getipt om mij namens het bedrijf af te vaardigen. Daarom ga ik nu de ring in,” aldus Bart

Sterk gemotiveerd

Bart Raaijmakers is sterk gemotiveerd. “Kanker is natuurlijk een ziekte die voor heel veel ellende en verdriet zorgt bij veel mensen. De impact is groot als je er mee wordt geconfronteerd. Hoewel ik het zelf gelukkig nog niet echt van dichtbij heb mee gemaakt wil ik door dit evenement ook mijn best doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.”

Wie mee wil doen in september moet volgens Bart wel een beetje trainen. “Het trainen is natuurlijk gezien de coronabeperkingen niet echt makkelijk. Maar toch proberen we zoveel mogelijk als groep samen te trainen om het groepsgevoel te versterken. Ik merk ook echt dat we steeds meer als groep samen nu echt naar het evenement toe aan het leven zijn. Ik krijg er steeds meer zin in.”

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de Buffelrun.

Bart Raaijmakers
The Belgian U2 Experience