Consternatie over geparkeerde scootmobielen gesust

Niemand gedwongen een scootmobiel te delen

VEGHEL – Een zware delegatie heeft donderdag in De Peppelhof in Veghel met bewoners gesproken over het verbod nog langer scootmobielen te plaatsen op de galerij. Volgens wethouder Rick Compagne is de kou uit de lucht. “Uiteindelijk kregen we applaus,” zei hij.

De delegatie bestond uit de wethouder, iemand van de brandweer, een vertegenwoordiger van woningcorporatie Area. Ook de Stichting Toegankelijk Meierijstad en Medipoint waren bij de kwestie betrokken.

De scootmobielen mogen niet op de galerijen staan omdat dat brandgevaarlijk is. De bewoners schakelden de SP en de media in om hun ongenoegen duidelijk te maken. Compagne noemde het donderdag in de raadsvergadering “consternatie”.

Het feit blijft dat scootmobielen niet op de galerij mogen staan maar er wordt met de bewoners samen gekeken waar ze dan wel neergezet kunnen worden zonder dat ze gevaar opleveren.

Scootmobielen delen

Volgens Compagne ging de “consternatie” meer over het idee om scootmobielen met meerdere personen te delen. Een aantal maanden geleden liet de gemeente Meierijstad doorschemeren dat dat mogelijk gaat gebeuren.

De wethouder benadrukte donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering dat ook daarover de kou uit de lucht is op de Peppelhof. Hij gaf wel toe dat deze kwestie beter gecommuniceerd had moeten worden.

“Er is geen sprake van dat wij mensen hun scootmobiel willen afpakken. Wat we wel willen onderzoeken is of zich in de toekomst nieuwe situaties voor kunnen doen waarbij je zegt: misschien kunnen in dat geval mensen een scootmobiel delen,” aldus de wetbouder.