Concert in sprookjessfeer in kasteel Henkeshage

Sint-Oedenrode – Het laatste Podium Opmaatconcert van dit seizoen is op 15 mei te horen in een sprookjesachtige sfeer. Niet alleen locatie kasteel Henkenshage werkt hieraan mee, ook de gekozen muziekstukken hebben allemaal een link met bekende of minder bekende sprookjes. De Rooise schrijversgroep heeft voor dit concert nog een drietal nieuwe sprookjes geschreven die ze tijdens het concert zullen voordragen.

Hoewel sprookjes tegenwoordig vaak worden geassocieerd met een soort moraliserende kinderverhalen, komt het woord van het middeleeuwse ´sproke´ dat vertelling betekent. In oorsprong waren de sprookjes dan ook gericht op volwassenen die in die tijd vaak niet konden lezen. Dit concert is dus ook geschikt voor alle leeftijden.

Hans en Grietje
Ook veel componisten vonden hun inspiratie in deze oude volksverhalen. Zo zette Maurice Ravel De sprookjes van Moeder de Gans op muziek. Fluitensemble Flutonic zal drie delen hiervan spelen. Dit ensemble brengt onder de ervaren muzikale leiding van Jef Geerinckx verder nog stukken van Gershwin, Grieg, Rachmaninov en Dvorák. Daan Verhagen en Bieke Sanders, twee blokfluitleerlingen van Eleanor de Groot spelen bekende sprookjesmuziek van Hans en Grietje en het meer recente Harry Potter.

Schrijversgroep
Bijzonder is ook de bijdrage van de Rooise schrijversgroep. Elli de Rijk, Ineke Bekkers en Nelleke Thijssen hebben ieder een sprookje geschreven om het OpMaatconcert op te luisteren. Het zijn drie verschillende sprookjes geworden die de ene keer aansluiten bij de traditionele sprookjes, maar soms ook een modernere inkleuring hebben.

Reserveren
Het Podium OpMaatconcert is geschikt voor jong en oud. Het concert begint zondag 15 mei om 11.30 uur in Kasteel Henkenshage. Reserveren via de site www.rooiskultuurkontakt.nl De kaartjes kosten € 7,50 en tot 18 jaar € 3,-. De kaartjes kunnen aan de kassa alleen met pinbetaling worden voldaan.