Concert BigBand Veghel showstopper kerstprogrammering Omroep Meierij

VEGHEL – Het mag met recht de showstopper van onze kerstprogrammering genoemd worden: het kerstconcert van BigBand BBF Veghel. Vanwege de coronacrisis was een concert met publiek niet mogelijk. TV-presentatrice Hella van der Wijst en de landelijke omroep ONS besloten er een registratie van te maken. Die wordt Eerste- en Tweede Kerstdag om 11.00 uur ook uitgezonden bij Omroep Meierij TV.

Door deze programmawijziging wordt de kerkdienst die is opgenomen in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode op beide kerstdagen uitgezonden om 09.00 en 13.00 uur.

Voor iedereen wordt het een andere Kerst dan voorgaande jaren. Stiller, kleiner en misschien ook eenzamer. Om een lichtje te brengen in de donkere dagen heeft Bigband BBF Veghel besloten om hun jaarlijks kerstconcert toch door te laten gaan. Dit keer zonder live publiek natuurlijk. Maar wel met nog méér publiek, maar dan in de huiskamer.

En als publiek niet naar het concert kan komen, dan gaat presentator Hella van der Wijst toch gewoon naar de mensen toe. Op haar kerstbakfiets zoekt ze ouderen, mensen die wat ondersteuning nodig hebben en mantelzorgers op om te horen hoe zij dit jaar kerst vieren en welk (kerst)lied voor hen een speciale betekenis heeft.

Fijne verhalen

In een swingend kerstconcert speelt Bigband BBF samen met zangtrio The Triolettes en zanger Florens Eykemans prachtige nummers, van Stille nacht tot het toepasselijke Hou me vast en swingende klassiekers als Let it snow en Jingle bells. Een warme avond en middag vol mooie muziek en fijne verhalen voor iedereen die met kerst gebonden is aan huis. Of gewoon wil genieten van een heerlijk muzikaal kerstverhaal.

In samenwerking met ONS welzijn werden in totaal 2500 thuiswonende ouderen en mantelzorgers in Veghel, mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben en de ouderen woonachting in de verzorgings-en verpleeghuizen ook persoonlijk uitgenodigd om naar de tv-uitzending van dit bijzondere concert te gaan kijken.

Een muzikaal kerstverhaal door BBF Veghel wordt uitgezonden op:

1e kerstdag om 21:00 uur bij ONS

2e kerstdag om 17:00 uur bij ONS

1e en 2e kerstdag om 11:00 uur bij Omroep Meierij

ONS is te vinden via Ziggo & CaiWay kanaal 50, KPN kanaal 89. ONS Kanalen van andere providers zijn te vinden via: www.kijkbijons.nl

Omroep Meierij: KPN kanaal 1333, Ziggo kanaal 42. Kanalen van andere providers via: www.omroepmeierij.nl