Collectieve isolatieactie in Meierijstad van start

Muren isoleren met minerale wol is één van de mogelijkheden om energie te besparen.

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad biedt inwoners de mogelijkheid om mee te doen aan een collectieve isolatieactie. Steeds meer bedrijven bieden isolatiemaatregelen aan en dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs. Met de actie wil de gemeente de verduurzaming van de woningen gemakkelijker maken en energiebesparing stimuleren.

De Isolatieactie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Deze dienst heeft verschillende installateurs in de regio bekeken en beoordeeld. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning uitvoert. 

Digitale informatiebijeenkomst
Als voorbereiding op de actie wordt op maandagavond 12 juni van 19.30 tot 20.30 uur een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur. Iedereen kan zich vrijblijvend aanmelden voor de bijeenkomst via deze website.

Inschrijven voor isolatieactie
Na de digitale informatieavond is het mogelijk om in te schrijven voor de isolatieactie. Inwoners ontvangen dan een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder meer de plaatsing van de isolatie. Na dit advies volgt een persoonlijke offerte en de keuze om mee te doen aan de actie.