CHV Academy en Design Academy Eindhoven gaan samen jongeren scholen

MEIERIJSTAD – CHV Academy en de Design Academy in Eindhoven gaan samen jongeren de kans bieden zich te ontwikkelen in design, de beeldende kunsten en ambachten Die jongeren worden in contact gebracht met kunst- en designprofessionals.

Dat zijn doelstellingen van het nieuw op te zetten ontwikkeltraject Design, Beeldend en Ambacht op de Noordkade in Veghel door de twee genoemde instellingen en Circle of Talent Meierijstad.

Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht. Het traject begint in januari.

Jongeren van 14 t/m 17 jaar komen twaalf dagdelen in een schooljaar naar de Noordkade in Veghel. Hier volgen zij, onder begeleiding van de professionals lessen en masterclasses in de vakken design, beeldende kunsten en ambachten.

Goed uitgeruste werkplaatsen

CHV Academy beschikt op de Noordkade over goed uitgeruste werkplaatsen en ateliers, zoals een ambachtelijke siersmederij, een edelsmederij, fotostudio met doka en een keramiekwerkplaats met unieke zoutoven.

De feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond dinsdag plaats op de Noordkade. Bij de ondertekening was tevens designer en alumnus van Design Academy Eindhoven Kiki van Eijk aanwezig. Zij heeft zich als Ambassadeur Design en Beeldend verbonden aan de CHV Academy, Circle of Talent.

Barbara Brouwer, Kiki van Eijk en Raf De Keninck