Christel de Laat reikt Rookvrije Generatie Award uit aan Molen Hey (video)

Schijndels zwembad heeft voorbeeldfunctie

SCHIJNDEL – De Schijndelse commedienne Christel de Laat heeft vandaag de Rookvrije Generatie Award uitgereikt aan zwembad De Molen Hey in haar woonplaats.

De award werd in ontvangst genomen door zweminstructrices Janneke Sarijoen en Lynn van Zutphen. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Niet alleen de medewerkers van het zwembad staan achter het initiatief staan, ook zeventig procent van de deelnemers aan een enquête steunen het initiatief.

Voorbeeldfunctie

Volgens het juryrapport is het fantastisch dat het zwembad volledig rookvrij is en dat dit zo breed gesteund wordt. Daarmee is De Molen Hey volgens een jury een inspiratiebron voor andere zwembaden en recreatieplekken.

Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.