Catanfinale wordt zomerspektakel

Finale van vrijdag uitgesteld

Meierijstad – De grande Catanfinale die op vrijdag 22 januari noodgedwongen via de app zou worden gespeeld, gaat niet door. De huidige lockdown en de mogelijke instelling van een avondklok noodzaakten de organisatie om ook deze binnenfinale te schrappen. Volgens mede-organisator Ed Sabel ligt er nu een beter plan op tafel. Een finale in de zomer. Wat de organisatie betreft ook voor de komende jaren.

Aanvankelijk zouden de vier Catanfinalisten zich op vrijdag 22 januari in Sint-Oedenrode melden om uit te maken wie zich Catankampioen 2020 mocht noemen. Met onder hen twee spelers uit Meierijstad. Roos Flapper uit Sint-Oedenrode en Twan van de Meerakker uit Zijtaart.

Knoop doorhakken

Nu corona het spelen van de finale op dit moment onmogelijk maakt moest de Catanorganisatie de knoop doorhakken en de eindstrijd uitstellen. “Wij hopen de finale van 2020 komende zomer op de Markt in Sint-Oedenrode te kunnen spelen. Dit geldt dan niet alleen voor dit jaar maar ook voor alle andere landelijke finales in de toekomst. Dat is ook beter voor de spelers. Die hoeven dan in januari geen kou te lijden in de openlucht. In de zomer kunnen wij bovenden op meer publiek rekenen”, aldus Ed Sabel.