Carnavalsvuurtjes blijven op een laag pitje branden

Voorzitters kernen Meierijstad voeren overleg

MEIERIJSTAD – Gisterenavond vond een belangrijk overleg plaats tussen alle voorzitters van de carnavalskernen, samen met vertegenwoordigers van de gemeente, om te bespreken hoe carnaval er het komende jaar uit gaat zien. De onzekere tijd vraagt om eenheid in beleid en duidelijkheid. Belangrijkste conclusie: Geen streep door carnaval, maar kleinschalige creatieve oplossingen om het carnavalsvuurtje brandend te houden.

Han Versantvoort was als voorzitter van de Veghelse Kuussegatters bij het overleg aanwezig. “Iedereen heeft zijn zegje gedaan,” vertelt Han. “We trekken geen streep door carnaval zoals in Geertruidenberg. Rutte zegt ons te kijken naar wat er kan en mag en dat gaan we ook doen. Natuurlijk stellen we gezondheid voorop, maar op een kleinschalige manier zien we zeker mogelijkheden om op een veilige manier bijeenkomsten te organiseren.”

“We kiezen geen nieuwe prins, maar gaan verder met de huidige prins en adjudant,” vervolgt Han. In overleg met de Noordkade en overige horeca gaan we kijken wat er door kan gaan. We willen in beeld blijven en het contact tussen onze leden en vrijwilligers levendig houden. Een optocht en een feesttent is zeer waarschijnlijk geen haalbare kaart. Iedereen moet blijven zitten op gepaste afstand van elkaar. We zoeken uit wat er kan en laten onze plannen toetsen door de gemeente. Ook de andere kernen van Meierijstad gaan zich beraden over welke activiteiten, met gebruikmaking van de richtlijnen van het RIVM, plaats kunnen vinden.”