Carnavalsoptocht Veghel kiest andere route

Fotograaf: www.kuussegatters.nl

VEGHEL – De carnavalsoptochten in Veghel kiezen dit jaar letterlijk een andere route. Deze route geldt voor de jeugdoptocht op zaterdag 18 februari om 13.30 uur en de grote optocht op zondag 19 februari om 13.00 uur. De optochten beginnen in de Frisselsteinstraat en eindigen op de Markt. De hele route is op de kaart te zien.

Afsluitingen voor de jeugdoptocht
Voor jeugdoptocht worden op zaterdag 18 februari tussen 13.00 en 16.30 uur een aantal straten afgesloten. De Frisselsteinstraat is gesloten voor verkeer, zodat de deelnemers van de jeugdoptocht zich veilig kunnen opstellen. Ook zal de Meierijstraat tussen de Gouden Leeuw en de Blokker afgesloten worden en is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de parkeerplaats Vlas en Graan naar de Hoogstraat. Deze afsluiting geldt van 13.00 tot 16.30 uur.

Afsluitingen voor de grote optocht
Op zondag 19 februari gelden dezelfde afsluitingen tussen 11.00 en 18.00 uur. Daarnaast is de Julianastraat vanaf de NCB-laan tot aan de Frisselsteinstraat afgesloten, is de Stationsstraat vanaf de Leo van der Weijdenstraat dicht en is de Leo van der Wijdenstraat afgesloten vanaf de Stationsstraat tot aan de Zeven Eikenlaan. Verder geldt er een wegafsluiting van de Hezelaarstraat vanaf de Zeven Eikenlaan richting het centrum. Vanzelfsprekend is de Zeven Eikenlaan tussen de Leo van der Weijdenstraat en de Hezelaarstraat ook dicht.