Carin Simons wint de Kunst- en Cultuurprijs

SCHIJNDEL – De Kunst- en Cultuurprijs van de gemeente Meierijstad gaat dit jaar naar Carin Simons. Tijdens het 1 ander festival kreeg ze deze uitgereikt van wethouder Menno Roozendaal. De prijs is voor personen en organisaties in de gemeente Meierijstad waarvan duidelijk is dat ze zich inzetten of ingezet hebben voor de kunst- en cultuursector in de gemeente.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad

Simons heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een aantal projecten in de gemeente Meierijstad. Zo heeft ze in 2018 bijvoorbeeld het project MeierWIJstad uitgewerkt, dat was een gigantische puzzel van de gemeente waarin deelnemers hun eigen stukje mochten adopteren en versieren.

Tijdens de viering van 75 jaar vrijheid heeft ze vervolgens een soortgelijk project opgezet, toen werden er op de Vlagheide duizenden bloemen van afval ingeleverd door heel veel verschillende mensen uit de gemeente. Dit jaar heeft ze wederom een soortgelijk project opgezet in het kader van 80 jaar vrijheid, namelijk het Flags for Freedom project.

Volgens Wethouder Menno Roozendaal verdient Simons dus ook vooral deze prijs omdat ze zoveel mensen weet te bereiken. “Carin Simons heft het talent om bijzondere projecten te realiseren en daarbij honderden mensen in beweging te zetten. Laagdrempelige projecten, ook voor inwoners van Meierijstad die niet direct iets met kunst hebben zijn op deze manier toch creatief bezig om Meierijstad mooier te maken,” vertelt hij.