Café Vergeet me niet: ‘Wat als je zelf niet meer kan beslissen?’

MEIERIJSTAD - Dementievriendelijk Gemeente Schijndel organiseert op 28 november een bijeenkomst van ‘Café Vergeet me niet’. Het onderwerp deze avond is: ‘Wat als je zelf niet meer kan beslissen?’. Er is een notaris aanwezig voor tips en adviezen.
28 november is er weer een bijeenkomst van ‘Café Vergeet me niet’

Vragen aan notaris
Er komt een moment waarop mensen met dementie hun eigen zaken niet meer kunnen of mogen regelen. Hun naasten komen dan voor tal van vragen te staan. Die vragen kunnen op het juridisch of medisch vlak liggen. Want wat als je partner de diagnose dementie heeft, kun je dan het huis verkopen als je kleiner wilt gaan wonen? En mag je dan nog schenkingen doen aan (klein)kinderen? Wie vertegenwoordigt die persoon dan bij medische behandelingen, of op financieel vlak? Allemaal vragen om tijdig in het proces bij stil te staan. Op deze avond is Arjan Feitsma, notaris bij Van Kruijsdijk notarissen aanwezig om hier iets over te vertellen.

Café Vergeet me niet
Het Café Vergeet me niet is ontstaan uit een idee vanuit een enthousiaste werkgroep: de Dementie Vriendelijke Gemeente Schijndel. Er is behoefte aan ontmoeten van lotgenoten, informatie uitwisselen en leren van elkaar. Het Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen praktische informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Datum en locatie
Dinsdagavond 28 november 2023 van 19:30 tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Ontmoetingsruimte Welzijn de Meierij in Spectrum, Steeg 9F in Schijndel.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst en de bezoeker ontvangt een kopje koffie/thee. Er is maximaal plek voor 50 deelnemers. Vooraf graag reserveren via info@welzijndemeierij.nl of bel naar 073-5441400.