‘Buurten’ boordevol boeiende belevenissen

MEIERIJSTAD – In de laatste ‘Buurten’ van dit seizoen kijkt presentator Michiel Bakker alvast vooruit naar een nieuw zomers festival dat dit jaar voor het eerst wordt gehouden op de Noordkade in Veghel: Bijt!. Een 12-daags evenement waarin Cultuur en Voedsel met elkaar verbonden worden en wat, als het aanslaat, de komende jaren om-en-om met Fabriek Magnifique georganiseerd gaat worden.

Met Zuster Gerda en met Marieke van Grinsven gaat het gesprek over een heel bijzondere documentaire die de Veghelse filmmaker Michiel Kerkhoff gemaakt heeft over de (tijdelijke) verhuizing van de Zusters Franciscanessen naar Eerde. Omroep Meierij gaat die bijzondere documentaire in zijn geheel uitzenden van 9 t/m 12 juni na de uitzending van RondOM.
En met Frank van Genugten van GroeneWoudGas uit Sint-Oedenrode is er in ‘Buurten’ aandacht voor de unieke manier waarop dit bedrijf ‘dagverse mest’ verwerkt tot groen gas waar 800 gezinnen uit Sint-Oedenrode hun energiegebruik mee kunnen voorzien. En het restproduct dat overblijft levert milieuvriendelijk bouwnateriaal op. Uit heel Nederland is er al volop belangstelling voor deze manier van mestverwerking die weleens een grote rol zou kunnen gaan spelen bij één van de grootste problemen waar de agrarische sector mee kampt: de CO2 overlast.
‘Buurten’ elk uur na RondOM bij Omroep Meierij.

Hieronder de volledige video over GroeneWoudGas.