Burgemeester Van Rooij over dreiging: 'Dit raakt mij'

MEIERIJSTAD - Burgemeester Kees van Rooij is geraakt omdat winkeliers hun zaken hebben gebarricadeerd na de dreiging van rellen in Meierijstad. Dat schrijft hij op Twitter.

"Meierijstad is vandaag geconfronteerd met berichten op sociale media over rellen. Die berichten veroorzaken onrust bij onze inwoners. Dat raakt mij als burgemeester en ik betreur het. Het dagelijks leven in Meierijstad moet zo goed mogelijk door kunnen gaan. Daar richt ik mij op," aldus van Rooij op social media.

Slijterij gesloten

Winkeliers in Schijndel hebben vanmiddag hun winkels gebarricadeerd naar aanleiding van de dreiging. Ze zijn bang dat de rellen over slaan naar Schijndel en brachten houten platen aan voor hun winkelruiten.

Ook aan de rand van het centrum nemen winkelier voorzorgsmaatregelen. De slijterij in de Plus Supermarkt gaat om vijf uur dicht en wordt gebarricadeerd.

Politie aanwezig

Burgemeester Kees van Rooij gaf eerder vandaag een schriftelijke verklaring op de dreiging. Hij zei onder meer dat de gemeente samenwerkt met justitie en politie en dat de situatie nauw in de gaten wordt gehouden. "De politie is zichtbaar aanwezig in de kernen en zo nodig treedt de politie op," aldus de verklaring van de burgemeester.

Winkel La Nouk liet een container voor de zaak plaatsen (foto Facebook) (foto