Burgemeester Van Rooij downloadt nieuwe app en geeft startsein voor publieksactie Omroep Meierij

MEIERIJSTAD- Burgemeester Kees van Rooij heeft op het gemeentehuis in Veghel als eerste de nieuwe app van Omroep Meierij gedownload. Hij gaf daarmee het startsein voor een campagne van Omroep Meierij. Iedereen die de komende weken de app downloadt maakt kans op cadeaubonnen en kaarten voor Paaspop.

 

Professionalisering

Dat de app van Omroep Meierij er is gekomen, is vooral te danken aan de professionalisering van de omroep. “Na de fusie, hebben we er eerst een hoofdredacteur aangetrokken die samen met al onze vrijwilligers aan verbetering van de kwaliteit van de programma’s heeft gewerkt. Daarna hebben we er voor gezorgd dat onze techniek is verbeterd. Hierdoor kunnen we betere programma’s maken”, zegt voorzitter Bart Eijkemans.

De app is voor Omroep Meierij de volgende stap. “De app is een eenvoudige manier om het nieuws te volgen. Daarnaast kun je er ook live televisiekijken en radio luisteren in de app. Zo blijf je dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws.”

Media

Burgemeester Kees van Rooij is blij met de aandacht die de hele gemeente Meierijstad krijgt van Omroep Meierij. Hij ziet de media die de hele gemeente bestrijken als een middel om de dialoog tussen inwoners in alle kernen op gang te brengen. “Ik vind het belangrijk dat alle burgers in Meierijstad worden bereikt. Omroep Meierij doet dat: de omroep is meegegroeid met Meierijstad”.

De media moeten volgens Van Rooij niet alleen een doorgeefluik zijn van informatie. “Het is van belang dat veel media de gemeente dekken. Net zo belangrijk is dat zij de verhalen optekenen die er leven in Meierijstad.”

De vernieuwde app is vanaf vandaag te downloaden op de mobiele telefoon. Als onderdeel van de campagne kunnen er prijzen worden verdiend met het downloaden van de app. U kunt meespelen door uw naam en mailadres in te vullen onder het kopje ‘tip de redactie’ met als onderwerp ‘App gedownload’.

Burgemeester Kees van Rooij (r) en Bart Eijkemans