Burgemeester uit zorgen gevolgen lock down

MEIERIJSTAD – Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad maakt zich zorgen om de groeiende weerstand tegen de lock down. Dat meldt het Brabants Dagblad van vandaag. De krant citeert uit een brief die de burgemeester ook namens collega’s uit De Meierij schreef naar burgemeester Mikkers van Den Bosch. Deze is voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Van Rooij maakt zich zorgen over de maatschappelijke onrust die de huidige coronamaatregelen veroorzaken. Het meest bij de ondernemers die aanstaande zaterdag hun winkels voor het publiek willen openen. Verder schrijft hij dat de samenleving al bijna twee jaar begrip heeft getoond voor de getroffen maatregelen die de druk op de zorg moesten verlagen. Volgens Van Rooij is de rek eruit.

Ook brandbrief uit Zuidoost Brabant
Van Rooij en de overige burgemeesters uit deze regio staan niet alleen in hun dringende oproep de maatregelen te versoepelen. Ook de 21 burgemeesters in Zuidoost Brabant stuurden een brandbrief met een dergelijke inhoud. Mikkers zegde toe de brieven mee te nemen naar de vergadering van het Veiligheidsberaad. Hij heeft inmiddels meerdere brieven op zak, waaronder van de Bossche afdelingen van Horeca Nederland. De Veiligheidsregio’s adviseren op hun beurt het kabinet dat vrijdag een besluit neemt en de uitslag tijdens een persconferentie bekendmaakt.