Burgemeester roept met brief lastige jeugd en ouders op het matje

MEIERIJSTAD – Burgemeester Kees van Rooij heeft een groep jongeren die overlast veroorzaken en hun ouders ter verantwoording geroepen. Op 24 november is er een bijeenkomst gepland met de kinderen en hun ouders.

De groep van zo’n tien pubers veroorzaakt al een tijdje problemen in de omgeving van de Jumbo-supermarkt in Sint-Oedenrode. Ze gebruiken drank en drugs op straat, maken herrie en vernielen dingen. Ook intimideren ze voorbijgangers. Omdat het meer is dan kattenkwaad heeft burgemeester Van Rooij besloten de jongeren en hun ouders een brief te schrijven en ze uit te nodigen voor een gesprek.

Samen met hulpverleners

Het is voor het eerst dat de burgemeester van Meierijstad zo’n brief schrijft. Mogelijk dat hij dit middel later nog eens zal inzetten. Hij doet dat overigens in samenwerking met hulpverleningsinstanties. Zij willen de jongeren maar vooral hun ouders wijzen op de mogelijkheden die er zijn om probleemgedrag van kinderen aan te pakken.

"Met de brief willen we de jongeren uit de anonimiteit halen. We willen ook dat de ouders weten wat hun kinderen doen en in welke kringen ze verkeren. En we willen op deze manier proberen de groep uit elkaar te trekken,” aldus burgemeester Van Rooij.

Een andere belangrijke reden om deze groep zo aan te pakken is om escalatie te vermijden en te voorkomen dat de jongeren afglijden in criminaliteit.

Overigens is de overlast door jongeren in Meierijstad in coronatijd nauwelijks toegenomen. Tot september dit jaar waren er 266 meldingen van overlast, vorig jaar waren dat er 258.