Burgemeester krijgt 763 handtekeningen voor snelle bouw van school in Eerde

EERDE – Inwoners van Eerde hebben maandagavond 763 handtekeningen aangeboden aan burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad. Ze willen dat er meer haast wordt gemaakt met de bouw van een nieuwe school. Vorig jaar hielden leerlingen van de Petrus en Paulusschool al eens een demonstratie voor die nieuwe school.

Er is veel te doen over de school omdat de kerk in het dorp in de bouwplannen is betrokken. De groep Vrienden van de Eerdse Kerk wil dat het plan dat er ligt wordt aangepast. Dat zorgt voor vertraging en daar zijn andere inwoners van Eerde niet blij mee.

Geen kampenstrijd

Volgens één van de initiatiefnemers van de handtekeningenactie, Ruud van Gaalen, is er wat hem betreft geen kampenstrijd in het dorp. “Wij willen behoud van de kerk en een school. Het maakt ons niet uit hoe het plan uiteindelijk wordt, als we maar snel een nieuwe school krijgen,” aldus Van Gaalen.

Hij en zijn medestanders zijn in Eerde van deur naar deur gegaan om handtekeningen op te halen. “Ook mensen van de Vrienden van Eerdse Kerk hebben getekend. Ook zij willen snel een nieuwe school. Daar bestaat in het dorp helemaal geen verschil van mening over. Zij willen alleen binnen het plan wat veranderingen. Ons maakt het niks uit of een gebouw drie meter naar achteren gaat of niet, wij willen dat er een school komt,” zegt Ruud van Gaalen.

De actievoerders willen dat er snel iets gebeurt. Van Gaalen: “De handtekeningen zijn eigenlijk een steuntje in de rug voor de dorpsraad, die namens iedereen met de zaak bezig is. Tegen alle belanghebbenden willen we zeggen: pak nou eens door, ga nou eens bouwen. Voor je het weet hebben we straks helemaal geen school meer en dan is het dorp ten dode opgeschreven.”

Inwoners van Eerde bieden Van Rooij (m) het pak met handtekeningen aan