Burgemeester Kees van Rooij zoekt een collega

Kinderen kunnen met een vlog solliciteren naar baan kinderburgemeester

MEIERIJSTAD - Burgemeester Kees van Rooij gaat op zoek naar een collega. Een kinderburgemeester. In mei begint de zoektocht.

Kinderen uit de groepen 7 van de basisscholen in Meierijstad mogen met een vlog solliciteren. Doel is om kinderen kennis te laten maken - en te betrekken bij - het werk van de gemeente en dat van een burgemeester.

Intocht Sinterklaas
De kinderburgemeester gaat mee op pad bij ceremoniële aangelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas, de sleuteloverdracht bij (jeugd)carnaval, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij zijn betrokken.

De kinderburgemeester mag meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan. Om andere kinderen bij zijn/haar taak te betrekken houdt de kinderburgemeester een speciaal Instagram- en/of Facebookaccount bij. “Ik vind de mening van kinderen heel belangrijk”, aldus burgemeester Van Rooij.

Elk schooljaar wordt een nieuwe kinderburgemeester gezocht en benoemd voor één schooljaar. De zoektocht vindt in het voorjaar plaats onder de kinderen van groep 7, zodat hij/zij in groep 8 kinderburgemeester kan zijn. Kinderen uit de groepen 7 van de basisscholen in Meierijstad mogen reageren door een vlog in te sturen. Eind juni is bekend wie de eerste kinderburgemeester van Meierijstad wordt.

Bij het begin van de eerste raadsvergadering na de zomervakantie op 24 september wordt de kinderburgemeester “geïnstalleerd”. Hij of zij wordt toegesproken door de burgemeester, legt een ‘ambtseed’ af en krijgt de kinderburgemeester-ambtsketen om.

Foto Wim Roefs