Burgemeester dagje vrijwilliger bij Omroep Meierij

VEGHEL – Het weer werkt natuurlijk absoluut niet mee, maar de Krollenloop in Veghel gaat ook met slecht weer wel door. Vanuit het centrum van Veghel nemen 1500 lopers deel aan dit evenement, dat daarmee voor de eerste keer is ‘uitverkocht’.

Omroep Meierij maakt met de 55+show, samen met OSR 920, een live-radio uitzending van dit evenement en zendt van 10.00 tot 16.00 uur tevens de Top 55 uit, samengesteld door luisteraars die allemaal hun top-5 verzoeknummers mochten indienen. En dat dan weer omdat Omroep Meierij dit jaar het 5-jarig bestaan viert.
Voor Omroep Meierij geldt nog steeds dat de organisatie voor een belangrijk deel wordt verzorgd door vrijwilligers en tijdens deze jubileum-uitzending van de omroep was er wel een heel bijzondere vrijwilliger bij om te helpen: burgemeester Kees van Rooij.


Bruggenbouwers
De burgemeester van Meierijstad deed dat in het kader van het project Bruggenbouwers, een project waarmee de gemeente wil laten zien hoe belangrijk de rol van vrijwilligers is voor de samenleving in Meierijstad. En burgemeester Van Rooij doet dat door met enige regelmaat een poosje mee te lopen bij organisaties en instellingen waar vrijwilligers een belangrijke rol spelen, en steekt daarbij dan ook zelf de handen uit de mouwen.
Burgemeester Van Rooij had zondagmorgen niet alleen zijn eigen top-5, met voorkeur muziek van het hele gezin, meegenomen, maar ging ook zelf actief als verslaggever aan het werk en interviewde o.a. Hans Hultermans de bedenker en presentator van de 55+show.