Burendag bij verbouwde Rozenkranskerk aan de Boschweg

Stichting Philadelphia grijpt burendag aan om verbinding zoeken

SCHIJNDEL - Vandaag was het Nationale Burendag. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De voormalige Rozenkranskerk op de Boschweg in Schijndel wordt op dit moment verbouwt tot 33 appartementen voor mensen met een beperking. Stichting Philadelphia Zorg die zorg biedt in deze appartementen greep burendag aan en nodigde de buren uit een kijkje te nemen in de verbouwde kerk.

Bijzondere plek
Tessy Geurink is directeur van de Stichting Philadelphia Zorg: “Philadelphia is een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. Dit is een bijzondere plek. Een plek die voor het dorp Schijndel een centraal punt is geweest. Ik hoop dat dit ook in de toekomst zo blijft. Hier komen 32 mensen wonen met een verstandelijke beperking in een duurzaam gebouw”.


Verbinding
Dana van Berlo, locatiemanager bij Philadelphia is al enkele jaren bezig met dit project: “Dit gebouw heeft zo’n verleden dat we dachten daar moeten we de bewoners bij betrekken. We willen de buurtbewoners meenemen in dit project. En wie weet kunnen we wel samenwerken, een keer een kopje koffie drinken of samen activiteiten organiseren. We willen de verbinding opzoeken, daarom deze burendag”.


Buren blij met behoud van het gebouw
Berry Dekkers hoopt dat de bewoners er met heel veel plezier mogen wonen. “Dan hebben wij er ook plezier aan. Dit is een mooie invulling voor de oude kerk. Wij zijn heel blij dat die behouden blijft in de oorspronkelijke stijl. Loes Dekkers: “Ik hoop dat wij met de nieuwe bewoners op een of andere manier in verbinding blijven. Dat zal wel lukken denk ik. Als we er allemaal voor open staan komt het goed”.


Volgens locatiemanager Dana van Berlo komen de eerste bewoners in het tweede kwartaal van 2021. “Maar dan moet wel alles meezitten”.

VIDEO Burendag Rozenkranskerk Boschweg
Fotograaf: Jan van Oort