Buitenspeeldag ’t Ven een weekje eerder, maar met hetzelfde plezier (video)

VEGHEL - In de Veghelse wijk Het Ven konden de kinderen woensdagmiddag lekker buitenspelen. Daar werd namelijk de jaarlijkse buitenspeeldag georganiseerd. De hele middag konden jonge wijkbewoners allerlei activiteiten doen.

Het weer zat mee. Dus konden de kinderen hun lol op bij de luchtkussens, buikschuifbaan, grote legoblokken en bij het eendjes vangen. Zo was er voor ieder wat wils. Ook kwam de politie langs. De vriendelijke agenten lieten de kinderen een kijkje nemen in de dienstwagen, legden uit hoe het is om in de boeien geslagen te worden en vertelden hoe kinderen later zelf ook politieagent kunnen worden. Ook werd er rekening gehouden met kinderen met een beperking. Zo kon iedereen genieten van een geslaagde buitenspeeldag.

In de rest van Nederland vindt deze dag volgende week plaats. Maar vanwege de avondvierdaagse en de examenleerlingen die dan hun uitslag te horen krijgen, besloot stichting ‘E-ven-t’ de buitenspeeldag in hun wijk een week naar voren te halen. “Een aantal kinderen van de organisatie krijgen volgende week woensdag te horen of ze geslaagd zijn voor hun examens. Daardoor zouden we een tekort in vrijwilligers hebben. We hebben daarom contact gelegd met Jantje Beton. Zij zeiden dat het verschuiven van de datum beter is dan helemaal niets organiseren”, vertelt organisator Nico van Deursen.

Voor de kinderen maakte het allemaal niet uit. Zij hebben een middag vol plezier gehad.