Buitenspeeldag in Meierijstad

MEIERIJSTAD - Op woensdag 8 juni  2022 is er in heel Meierijstad weer een echte Buitenspeeldag! In vele straten, buurten, wijken en dorpen in Meierijstad organiseren tientallen vrijwilligers leuke en uitdagende buitenactiviteiten voor kinderen.

De buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Ze roepen iedereen op mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken. Gemeente Meierijstad ondersteunt deze oproep van harte:  buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Naast de subsidie die Jantje Beton beschikbaar stelt, is het mogelijk om via gemeente Meierijstad per initiatief eenmalig € 90,-- te ontvangen.

Vergunningsvrij
Om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 90,-- moet het formulier Evenement organiseren helemaal ingevuld worden. Bij vraag 2 (omschrijving evenement) moet duidelijk het rekeningnummer en de juiste tenaamstelling worden vermeld.

Materiaal
De gemeente ondersteunt het initiatief ook door gemeentelijke materialen (dranghekken, afzetlint, en dergelijke) gratis ter beschikking te stellen. Bij het versturen van de bevestiging van de melding ontvangt men het formulier “gebruik gemeentelijke materialen”. De materialen die men nodig heeft, kunnen worden aangegeven op het formulier. Dit formulier moet men terugsturen naar de gemeente en daarna maakt de gemeentewerf een afspraak.

Gezond
Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten met buurtgenootjes lol te hebben. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. 1 Op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. Daarom organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de jaarlijkse Buitenspeeldag. Samen willen ze de kinderen massaal laten ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken.  Buitenspelen is essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en kinderen leren spelenderwijs het best! 

Vragen
Voor alle informatie over de Buitenspeeldag kan telefonisch contact worden opgenomen met één van de buurtadviseurs via telefoonnummer 14 0413