Buitenhuldiging Heise Onderscheiding Mart van Goor

MARIAHEIDE – In Mariaheide is het een goede gewoonte om bij de start van een nieuw jaar dorpsbewoners te onderscheiden die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap. De huldiging gebeurt normaliter tijdens de nieuwjaarsreceptie in D’n Brak. Dat feest kon dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Toch wilde de feestcommissie de huldiging die men voor Mart van Goor in petto had niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de feestcommissie een buitenhuldiging bij de jubilaris voor de deur. Een honderdtal dorpsgenoten waren op 1 januari tussen 12.00 en 13.00 uur present om Mart op gepaste afstand te feliciteren.

 

Voorzitter KBO
De Heise Onderscheiding is een welgemeend dankjewel aan Mart van Goor. Zeker als je leest waar hij zich mee bezighield en nog houdt. In 1978 was hij medeoprichter van buurtvereniging Achter de Kerk en was vele jaren bestuurslid. Hij is al ruim 45 jaar ( vanaf zijn 17e ) lid van het jeugdkader van voetbalvereniging SCMH, waarvan vele jaren als jeugdwedstrijd secretaris en de laatste jaren als jeugdvoorzitter en 28 jaar lid van het hoofdbestuur. Eerder kreeg Mart vanwege deze activiteiten de KNVB onderscheiding in GOUD. Een onderscheiding die de voetbalbond zelden toekent. Inmiddels zet Van Goor zich in voor de belangen van ouderen en is hij 10 jaar voorzitter van de KBO.

 

Mooie buitenreceptie
De alternatieve buitenreceptie op 1 januari kon Mart van Goor wel waarderen. “Zo’n honderd dorpsgenoten kwamen langs. Ik vond het heel leuk. We hadden geluk dat de zon scheen. Alleen jammer dat we afstand moesten houden maar het was ontzettend leuk”, aldus Van Goor. Dat hij de Heise Onderscheiding zou krijgen was Mart op 13 december 2021 al verteld. Een jubilaris kan zich dan alvast voorbereiden op de dingen die komen gaan.