Buitenbad Veghel bijna klaar om open te gaan (video)

VEGHEL – Brabant Water en de brandweer helpen mee om het buitenbad in Veghel zo snel mogelijk met water te vullen. Gewoonlijk duurt het drie-en-een-halve week om de drie miljoen liter water in het zwembad te krijgen. “Maar de voorbereidingstijd was te kort”, vertelt Martijn Dirks vestigingsmanager Veghel van Laco, eigenaar en exploitant van het buitenbad. “Pas onlangs besloot de gemeenteraad dat het bad de komende twee seizoenen open moet blijven. Daarom hadden we maar zes weken voorbereidingstijd voor de opening in plaats van de normale twaalf weken”, legt Dirks uit.

“We mogen een brandkraan en slang van de brandweer gebruiken en Brabant Water zorgt dat het water beschikbaar is”, vertelt Dirks. Hij is blij dat het bad weer open gaat. Dat kwam nog best onverwacht voor Laco dat het bad dit jaar wilde sluiten omdat het contract met de gemeente afliep en de exploitatie niet meer rendabel was. Maar voor het opknappen van het bad en de exploitatie is door de gemeente drie ton uitgetrokken. Dat is dus voldoende voor twee zomers, maar niet voor de lange termijn. Later dit jaar wordt gekeken naar de toekomstmogelijkheden van het bad.

Momenteel gaan de handen uit de mouwen om het buitenbad in Veghel op 1 juni te openen. Het gras op de zonneweide wordt gemaaid, bankjes worden schoongemaakt en reparaties uitgevoerd. Er wordt nog gezocht naar personeel maar de zwemabonnementen voor dit seizoen zijn inmiddels te bestellen voor 44,95 euro.

Het buitenbad in Veghel wordt gevuld met drie miljoen liter water.
Er worden reparaties uitgevoerd en het bad krijgt een grote schoonmaakbeurt.