Buiten wachten voor een prikkie...

VEGHEL - Ook bij de vaccinatie-post van GGD Hart voor Brabant in Veghel ontstonden er deze week lange wachtrijen en moesten mensen buiten lang in de rij staan voor het krijgen van hun eerste vaccinatie.
Om dat de komende tijd te voorkomen is het tempo van de vaccinaties inmiddels aangepast en zal er ook buiten bij de ingang een tent komen zodat de mensen in ieder geval niet in de regen en kou op hun beurt hoeven te wachten.
“Ook wij vonden het heel vervelend dat het deze week mis ging en willen er alles aan doen om dat te voorkomen”, aldus Sandra Verhoeven van de GGD Hart voor Brabant.

Tempo aanpassen
“De wachtrijen ontstonden omdat veel mensen echt veel vroeger kwamen dan het afgesproken tijdstip, soms wel een uur te vroeg”, maar ook omdat er nu ook ouderen kwamen en dan gaat het toch allemaal wat langzamer. We hebben daarom ons vaccinatie-tempo iets teruggeschroefd en houden daar dus rekening mee bij het maken van afspraken. En we hebben iedereen nog eens nadrukkelijk laten weten vooral niet veel te vroeg te komen”, aldus Sandra Verhoeven. “Bovendien vragen de verkeersregelaars de mensen als ze aankomen op welk tijdsstip ze een afspraak hebben en als mensen dan echt te vroeg zijn wordt hen gevraagd in de auto te wachten tot kort voor het tijdsstip dat ze aan de beurt zijn”.