Brownies & Downies wint Foodservice Award

VEGHEL - “Ongelooflijk. We zijn er echt super blij mee en zeker in deze tijd waarin het natuurlijk toch allemaal veel moeilijker gaat in de horeca. En dan zo’n prijs winnen, dat is zooo gaaf”.

Thijs Swinkels, de bevlogen oprichter van de oorspronkelijk Veghelse keten Brownies & Downies komt woorden tekort als hij het heeft over de Foodservice Award die zijn bedrijf heeft gewonnen tijdens de online editie van de Horecava.

Brownies & Downies heeft daarbij twee prijzen gewonnen: de prijs in de ‘eigen’ categorie koffie- en lunchrooms, maar, en dat vindt Thijs Swinkels nog veel belangrijker, ook de Overall-prijs.

“In totaal zijn er 11 verschillende categorieën zoals Cafe’s en restaurants; Bezorgen; Fastservice en Hotels”, om er maar een paar te noemen. “Dat wij in onze eigen categorie Koffie & Lunchrooms opnieuw gewonnen hebben is natuurlijk mooi, maar dat uit de meer dan 17.000 beoordelingen die er door klanten gedaan zijn is gebleken dat wij met een gemiddeld cijfer van 8.1 het hoogste scoren en dus ook Overall winnaar zijn, dat is echt fantastisch. En het meest trots ben ik nog op het feit dan wij vooral zo hoog scoren omdat wij op het punt van gastvrijheid een 9.1 hebben gekregen en uitgerekend daardoor dus die Overall prijs kregen. Dat is voor onze medewerkers natuurlijk een geweldige opsteker waar we enorm trots op zijn.

Vrijdag zijn we in Amsterdam geweest en daar is met Pierre Wind een stream opgenomen die maandagmiddag online is gezet. En daar hebben we natuurlijk met zijn allen naar gekeken”.

Corona

Ook Brownies & Downies is natuurlijk zwaar getroffen door de corona pandemie. Ruim 10 jaar geleden richtte Thijs Swinkels in Veghel de keten van lunchrooms op die allemaal gerund worden door medewerkers die een handicap hebben en die extra begeleiding nodig hebben om hun plek in het werkveld te vinden.

Brownies & Downies is daar voortreffelijk in geslaagd want vorig jaar februari, net voor het begin van de pandemie, opende het bedrijf op de campus van de TU Eindhoven de 50e vestiging. En daarmee is de ambitie nog lang niet klaar

75 vestigingen

“Wij willen doorgroeien naar 75 vestigingen en dat gaat ook zeker lukken, alleen zal die groei als gevolg van de corona pandemie wat langer duren”, aldus Swinkels.

Want slechts een beperkt aantal vestigingen van Brownies & Downies is nu nog echt actief d.m.v. afhaalactiviteiten. “Dat zijn er echt maar een paar, in alle andere vestigingen zijn we echt gesloten en alleen intern bezig met onze medewerkers. En daarom komt die prijs ook op zo’n heel goed moment