Brownies en Downies Rooi wordt Braveau (video)

SINT-OEDENRODE - Brownies & Downies aan de Kofferen was in de maand oktober gesloten voor een grote verbouwing. Want op 1 november opent de zaak van Maartje Diks en haar 'kanjers' opnieuw de deuren onder een nieuwe naam. Lunchroom Braveau. Maar de sfeer en de jongens en meisjes in de bediening blijven hetzelfde.

Precies 5 jaar geleden begon Maartje Diks met haar moeder Rian Rooijakkers onder de vlag van franchise onderneming Brownies & Downies een lunchroom die werd gerund door mensen met een verstandelijke beperking. De bedoeling is dat de jongens en meisjes in de lunchroom een zinvolle dagbesteding krijgen en dat ze er ook nog wat van op kunnen steken.

Na al die jaren is de formule nog steeds niet uitgewerkt, als Rian. Alleen willen zij en haar dochter zelfstandig verder, met eigen ideeën zoals bijvoorbeeld een nieuwe menukaart en een iets andere aanpak voor het opnemen van bestellingen. Maar de zaak gaat niet helemaal op zijn kop, al is het op dit moment door de verbouwing nog wel een gezellige rommel. Voor de medewerkers blijven gelukkig veel dingen hetzelfde, zoals de vaste structuur waar de 'kanjers' veel houvast aan hebben.

Op maandag 1 november om 9 uur 's ochtends gaan de deuren van de nieuwe lunchroom weer open. En voor die tijd moet er nog even flink doorgewerkt worden, om alles volgens plan af te krijgen. Een spannende week dus nog voor Maartje en haar team. Maar ze kijken al uit naar maandagochtend vroeg.