Briljanten bruidspaar Bob en Ria de Gruiter

BOSKANT – Bob en Ria de Gruiter – Van Hees uit Boskant zijn woensdag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Kees van Rooij bracht het briljanten paar dinsdag een bezoek ter gelegenheid van dit heuglijke feit.
Briljanten bruidspaar Bob en Ria de Gruiter
Fotograaf: Privécollectie

Bob de Gruiter (89) werd geboren op Java, Indonesië en moest na de oorlog vluchten naar Nederland. Hij kwam als militair terecht op de basis in Oirschot waar de vader van Ria (nu 86) ook werkte. “Mijn vader was op de kermis, maar kon te voet niet op tijd terug zijn op de kazerne. Toen heeft hij de fiets van mijn moeder geleend. Toen hij deze terugbracht, sloeg de vonk over”, vertelt dochter Sandra van Boxtel.

Het stel woonde een tijd in Oirschot, bij de zogenoemde ‘toddenfabriek’ waar Ria werkte. Begin jaren 60 volgde de verhuizing naar Boskant, naar het huis waar ze nu nog zelfstandig wonen. “Pa is een donkere man, mijn moeder kwam uit Amsterdam, dat was iets bijzonders in die tijd”, zegt Sandra. Maar haar ouders voelden zich meteen thuis in het dorp. “Ze zijn beiden erg actief geweest in Boskant. Mijn moeder als vrijwilliger op de basisschool, mijn vader voetbalde, volleyde, was actief voor de luchtbuksvereniging en was lang voorzitter van de visclub.”

Het echtpaar kreeg vijf kinderen; inmiddels zijn er negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ria leest veel en puzzelt en handwerkt graag; Bob houdt van vissen, in de tuin werken én hij kookt nog iedere dag! “We prijzen ons erg gelukkig dat onze ouders op deze leeftijd beiden nog in goede gezondheid verkeren”, besluit Sandra.